1.1.2020

2020 Paprikat

Koisokasvien (Solanaceae) heimoon kuuluvat paprikat (Capsicumspp.) ovat peräisin Keski-Amerikasta, jossa niitä viljeltiin jo 3000–5000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. […]

Lue lisää


1.1.2019

2019 Juurekset

Tänä vuonna kotimaisista kasviksista erityishuomion saavat juurikkaat. Juurikkaiden ryhmään kuuluvat tutun punajuuren lisäksi kelta- ja raitajuuri. Vuoden vihanneksen […]

Lue lisää


1.1.2018

2018 Pavut

Tuoreet pavut nousevat parrasvaloihin Vuoden vihanneksena 2018. Vuoden vihanneksen nimeävät Kotimaiset Kasvikset ry ja Puutarhaliitto ry. Papujen viljelyä […]

Lue lisää


11.8.2016

2017 salaatit

Salaattien monipuolinen valikoima on lähes ylivertainen. Salaatit sopivat päivittäiseen ruokavalioon tuomaan keveyttä, raikkautta ja väriä, joten niiden käytön […]

Lue lisää


1.1.2016

2016 kukkivat kaalit

Kukkivien kaalien eli kukka- ja parsakaalien ryhmä on Vuoden Vihannes 2016. Vuoden vihanneksen valitsevat puutarha-alan keskusjärjestö Puutarhaliitto ja […]

Lue lisää


1.1.2015

2015 sipuli

Sipuli maistuu ja tuoksuu kaiken kansan ja kaikkien kansojen ruokakulttuureissa. Siihen on varaa kaikilla, ja siitä pitävät kaikki. […]

Lue lisää


1.1.2014

2014 erikoistomaatit

Perinteisen pyöreän, punaisen tomaatin rinnalla myydään paljon erikokoisia, erimuotoisia ja -värisiä erikoistomaatteja, kuten kirsikkatomaatteja, helmi- ja miniluumutomaatteja, pihvitomaatteja […]

Lue lisää


1.1.2013

2013 chilit

Chilit on valittu Vuoden vihannekseksi vuonna 2013. Chilit herättävät intohimoja moneen suuntaan niin syöjissään kuin kasvattajissaankin. Viljelykasveina chilit […]

Lue lisää


1.1.2012

2012 yrtit

Tuoreyrtit on valittu Vuoden Vihannekseksi vuonna 2012. Ne ovat valloittaneet suomalaiset, ja niitä käytetään yhä enemmän sekä arki- […]

Lue lisää


1.1.2011

2011 lanttu ja nauris

Vuoden 2011 Vuoden vihannekseksi valittiin parivaljakon lanttu ja nauris. Lanttu ja nauris ovat osin unohduksiin ja vähäiselle käytölle […]

Lue lisää


1.1.2010

2010 kerivät kaalit

Kerivät kaalit –kerä-, puna-, suippo-ja kurttukaali -on valittu Vuoden Vihannekseksi vuonna 2010. Keriviä kaaleja on viljelty Euroopassa jo […]

Lue lisää


1.1.2009

2009 kurkku

Kasvihuone-ja avomaakurkku ovat todennäköisesti peräisin Afrikasta. Sieltä kurkku on kauan sitten siirtynyt Aasian puolelle, missä kurkun geneettinen kehitys […]

Lue lisää


1.1.2008

2008 punajuuri

Punajuuren maku on makean pähkinäinen. Juuri nyt punajuuri maistuu keittoina, patoina ja uuniruokina. Valmiiksi soseutetusta punajuuresta syntyy sosekeitto […]

Lue lisää


1.1.2007

2007 salaatit

Salaatit viettävät juhlavuottaan – Vuoden vihannes 2007 Tänä vuonna Vuoden vihannes -titteli on myönnetty koko laajalle avomaan ja […]

Lue lisää


28.12.2005

2006 parsakaali

Antiikin Roomasta suomalaisiin ruokapöytiin Vuoden Vihannes 2006, parsakaali (Brassica oleacera var. italica), on kotoisin Italiasta, Calabrian maakunnasta, jossa […]

Lue lisää


1.1.2005

2005 paprika

Kotimaiset Kasvikset ry ja Puutarhaliitto ry valitsevat joka vuosi vuoden vihanneksen. Valinnalla halutaan edistää kyseisen kasviksen käyttöä ja […]

Lue lisää


1.1.2004

2004 palsternakka

Puutarhaliitto ry ja Kotimaiset Kasvikset ry ovat valinneet palsternakan Vuoden vihannekseksi 2004. Valinnalla halutaan edistää palsternakan viljelyä ja […]

Lue lisää


1.1.2003

2003 kesäkurpitsa

Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry ovat valinneet kesäkurpitsan Vuoden vihannekseksi 2003. Valinnalla halutaan edistää tämän monikäyttöisen kasviksen viljelyä […]

Lue lisää


1.1.2002

2002 tomaatti

Tomaatti on valittu Vuoden Vihannekseksi 2002. Vuoden vihanneksen valitsevat puutarha-alan keskusjärjestö Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry. Tavoitteena on […]

Lue lisää


1.1.2001

2001 kukkakaali

Lue lisää


1.1.2000

2000 porkkana

Lue lisää