Säilytyslämpötilat


Seuraavassa taulukossa on esitetty suositeltavat kasvisten säilytyslämpötilat ja suhteelliset kosteusprosentit

Vihannekset

Hedelmät ja marjat

+2-5 C, 90-100% RH

Hapankaali
Idut ja versot
Juurekset
Jättisipuli
Kaalit
Kastanja
Kuivatut sipulit
Latva-artisokka
Lehtiselleri
Leikatut salaatit
Maa-artisokka
Mangoldi
Maniokki
Paksoi
Palkkasvit
Persilja, tilli
Pinaatti
Purjo
Raparperi
Ruohosipuli
Salaatit
Salaattifenkoli
Salaattisikuri
Salaattisipuli
Sienet
Sitruunaruoho
Sokerimaissi
Tankoparsa
Vakuumi-pakatut (esikäsitellyt tuotteet)
Vesikastanja
Yrtit

+2-5 C, 65-70% RH

Kuivattu sipuli

+6-8 C, 90-95% RH

Chili
Kajottikurpitsa
Peruna
Peruna, varhais

+10-12 C, 90 – 95% RH

Avomaankurkku
Basilika
Inkivääri / Galangal
Kesäkurpitsa
Kurkku
Kurpitsa
Munakoiso
Okra
Paprika
Sitruunamelissa
Taro
Tomaatti

+10-15 C, 60% RH

Kurpitsat

+15 C, 80-85% RH

Bataatti
Jamssi

+1-2 C, 85-90% RH

Aprikoosi
Granaattiomena
Kaki, Sharon, Persimoni
Kiivi
Kirsikka
Kiwai
Kookospähkinä
Lokvatti
Luumu
Marjat
Nashi
Nektariini
Omena
Persikka
Päärynä
Rypäleet
Salaki
Taateli
Viikuna

+4-6 C, 90-95% RH

Appelsiin
Cantaloupe-meloni
Durian
Galia-meloni
Kaktusviikuna
Kumquat
Litsi
Syötävät kukat
Tamarillo
Verkkomeloni

+8-12 C, 90 – 95% RH

Ananas
Cantalene-meloni
Curuba
Feijoa
Granadilla
Guava
Hunajameloni
Karambola
Maracuay
Ogen-meloni
Papaija
Passionhedelmä
Pepino
Piel de Sapo-meloni
Patahaya
Rambutan
Sitruuna
Muut sitrushedelmät (Kaffir-lime, Lime, limequat,
Pomelo, Sweetie, Ugli, pikkusitrukset)
Vesimeloni

+10-15 C, 85 – 90% RH

Ananaskirsikka
Avokado
Greippi
Jakkihedelmä
Kiwano
Mango
Mangostani
Sitruuna

+14 -18 C, 90-95% RH

Annoona
Banaani
Sapodilla