Förvaringstemperaturer


I tabellen nedan ser du rekommenderade förvaringstemperaturer och fuktighet för trädgårdsprodukter

Grönsaker Frukt och bär
+2-5 C, 90-100% RH

Baljväxter
Bladselleri
Cikoriasallat
Citrongräs
Gräslök
Jordärtskocka
Jättelök
Kastanjer
Kronärtskocka
Kål
Mangold
Maniok
Pakchoi
Persilja, dill
Purjo
Rabarber
Rotfrukter
Sallat
Sötfänkål
Salladslök
Skott och groddar
Skuren sallat
Svampar
Sockermajs
Spenat
Sparris
Surkål
Torkad lök
Vakuumförpackade produkter
Vattenkastanj
Örter

+2-5 C, 65-70% RH

Torkad lök

+6-8 C, 90-95% RHChili
Kinesisk potatis, chayote
Nypotatis
Potatis

+10-12 C, 90 – 95% RH

Aubergine
Basilika
Citronmeliss
Frilandsgurka
Gurka
Ingefära
Okra
Paprika
Pumpa
Squash
Taro
Tomat

+10-15 C, 60% RH

Pumpor

+15 C, 80-85% RH

Batat
Jams

 

+1-2 C, 85-90% RH

Aprikos
Bär
Dadlar
Fikon
Granatäpple
Japansk mispel
Kaki, Sharon, Persimon
Kiwi
Körsbär
Kiwai
Kokosnöt
Nashi
Nektarin
Persika
Plommon
Päron
Salak, snake fruit
Vindruvor
Äpple

+4-6 C, 90-95% RH

Apelsin
Cantaloupe-melon
Durian
Galia-melion
Kaktusfikon
Kumquat
Litchi
Nätmelon
Tamarillo
Ätliga blommor

+8-12 C, 90 – 95% RH

Ananas
Cantalene-melon

Carambola
Citron
Curuba
Feijoa
Granadilla
Guava
Honungsmelon
Maracuja
Ogen-melon
Papaya
Passionsfrukt
Pepina
Piel de Sapo-melon
Pitahaya
Rambutan
Vattenmelon

Andra citrusfrukter (Kaffir-lime, lime, limequat, pomelo, sweetie, ugli, små citrusfrukter)

+10-15 C, 85 – 90% RH

Ananaskörsbär
Avocado
Citron
Grape
Jackfrukt
Kiwano
Mango
Mangostan
Citron

 

+14 -18 C, 90-95% RH

Annoona
Banan
Sapotillplommon