Logot ja esitteet


Pakkausmerkit Pikseligrafiikka
(gif, jpg)
Vektorigrafiikka
(eps)
Vektorigrafiikka
(Free Hand)
Puhtaasti kotimainen
Kauniisti kotimainen
Kestävästi kotimainen
Rent inhemsk
Vackert inhemsk
Härdigt inhemsk
Puhtaasti kotimainen – Rent inhemsk
Kauniisti kotimainen – Vackert inhemsk
Kestävästi kotimainen – Härdigt inhemsk
Kotimaiset Kasvikset ry
(Tämä on yhdistyksen logo, ei tuotepakkauksiin)
  • Merkki painetaan ensisijaisesti 4-värisenä: valkoinen, musta, lippu kehyksineen sininen (PMS 286), lehden sisus vihreä (PMS 354).
  • Mikäli merkki painetaan yksivärisenä, olisi värin hyvä olla sininen, vihreä tai musta. Yksiväristä valkoista, keltaista tai punaista merkkiä ei suositella.
  • Merkin kokoa ei ole määritelty, mutta merkin mittasuhteita ei saa muuttaa.
  • Merkin yhteydessä on pakkaukseen merkittävä pakkaajan nimi ja tuotteen laatuluokka, 1. luokka (tai ekstra-luokka). Laatuvaatimuksen suhteen poikkeuksena on ainoastaan ruokasipuli, jolla merkkiä saa käyttää 2. luokan tuotteella.
  • Nimen ja laatuluokan merkitsemisvaatimus koskee myös kurkkukalvoa ja yksittäistä tuotetta suojaavaa käärettä kuten ruukkusalaattipussia. Tällöin pakkaus voidaan valmistaa ilman viljelijän nimeä, mikäli tilan tuotannon pienimuotoisuuden vuoksi suuren nimellä varustetun pakkauserän tilaaminen on kohtuuttoman kallista. Ilman nimipainatusta valmistettavista laatumerkillä varustetuista eristä on ilmoitettava yhdistykseen.
  • Kun viljelijä tilaa laatumerkillä varustettua pakkausmateriaalia, pakkauksen valmistaja tarkastaa merkinkäyttöoikeudenvoimassaolon (kyseisellä tuotteella) yhdistyksen internet-sivuilta.

 

Alla on koottuna lähes kaikki Kotimaiset Kasvikset ry:n vuosien aikana tuottamat aineistot PDF-muodossa. Näistä tiedostoista voit tulostaa itsellesi aineistoja ja hyödyntää niissä olevia tietoja ja ohjeita.

Aineistot