Parasta juuri nyt


Kesä on tuoreiden herkkujen parasta aikaa. Jotta kotimaisista kasviksista saa kaiken irti, kannattaa poimia vihannestiskiltä tuoreimmat yksilöt juuri silloin, kun satokausi on parhaimmillaan. Herkullisia kasviksia nostetaan pelloilta läpi koko kesän, ja monien satoa riittää ympäri vuoden varastosta myytäväksi.


Kotimaista sipulia, kiitos!

Sipuli on terveellinen herkku, joka sopii lähes joka ruokaan. Suomalaiset viljelijät pitävät huolen siitä, että kotimaista sipulia saa kaupoista vuoden ympäri. Ahvenanmaalaisen Johan Holmqvistin varastosta riittää sipulia talvesta kesään saakka. Lue lisää…

 

 

Varhaiskaali – harvinaista herkkua harson alta 

Kotimainen varhaiskaali on kesäherkku, johon ei ehdi kyllästyä. Mehevän pehmeästä vitamiinipommista kannattaa ottaa kaikki irti satokauden aikana kesäkuun puolivälin tienoilta heinäkuun puoliväliin. Varhaiskaali aloittaa kotimaisten kaalien sesongin, joka jatkuu lähes vuoden ympäri. Lue lisää…

 

 

 


Kotimainen jäävuorisalaatti on rapean makea

 Kotimainen jäävuorisalaatti on makea, raikas ja rapean herkullinen. Parhaimmillaan se on mahdollisimman tuoreena ja kylmässä säilytettynä. Siskosten Vihannestilalla Säkylässä salaatit ja muut avomaan vihannekset kasvatetaan itse siemenestä alkaen. Lue lisää…

 

 


Oranssi klassikko

Hampaissa rouskuva ja kakut mehevöittävä porkkana ei juuri esittelyjä kaipaa. Mutta pitääkö porkkana kuoria, mistä naposteluporkkanat ovat peräisin ja mihin aikaan vuodesta porkkananviljelijä lomailee? Lue, niin tiedät!

 

 


Elämäntapana perunanviljely

Perunanviljelijän vuoteen ei mahdu juuri vapaita hetkiä – varsinkaan jos toimittaa perunat kauppoihin asti, kuten Juhana ja Joonatan Männistö Lopelta. Veljesten valikoimassa on parikymmentä eri perunalajiketta klassikoista uusiin suosikkeihin ja erikoisempiin tuttavuuksiin. Lue lisää…

 

 

Tutustu puhtaisiin ja herkullisiin avomaan kasviksiin

 

Kokkaa kesä lautaselle

Maistuisiko PastoriPiken kasviswokki, grillattu kaalisalaatti tai pirteä kasvispasta? Poimi talteen kesän herkullisimmat reseptit!

 

 

 

Perunan matka pellolta pöytään

Peruna on kotikeittiön luottopakki, jota saa kotimaisena ympäri vuoden. Lue, miten potut päätyvät pellon uumenista ruokakauppojen laareihin.

 

 

 

Makua elämään oman maan pelloilta

Kotimaiset avomaan kasvikset ovat loistava tapa tuoda elämään makua, keveyttä ja hyvinvointia. Lue lisää…

 

 

 

HYVINVOINTIA SUOMESTA:

                             

 

Yhteistyökumppaneina:

 

                   

 

             

 

 

 

Bäst just nu

Sommaren är de färska läckerheternas bästa tid. För att få ut det mesta av de inhemska grönsakerna lönar det sig att välja färskaste exemplar i grönsaksdisken då skördesäsongen är som bäst. Läckra grönsaker skördas på åkrarna genom hela sommaren, och många grönsakers skörd räcker för hela året och för försäljning från grönsakslagren.


Inhemsk lök, tack!

Lök är en hälsosam delikatess som passar i nästan all mat. Finländska odlare ser till att det i affärerna finns inhemsk lök året runt. I den åländska odlaren Johan Holmqvists löklager finns det lök från vintern ända till sommaren. Läs mera…

 

 

 

Tidig kål – en sällsynt delikatess under fiberduken

Inhemsk tidig kål är en sommardelikatess som man inte hinner tröttna på. Det lönar sig att ta vara på allt från den saftiga, mjuka vitaminbomben under skördetiden som pågår från mitten av juni till mitten av juli. Den tidiga kålen inleder den inhemska kålsäsongen, som pågår nästan hela året runt. Läs mera…

 

 

 


Inhemsk isbergssallat är knaprigt söt

Inhemsk isbergssallat är söt, fräsch och knaprigt läcker. Den är som bäst när den är möjligast färsk och förvaras kallt. På Siskosten Vihannestila i Säkylä odlas sallat och andra frilandsgrönsaker från frö. Läs mera…

 

 

 

 

 

En orange klassiker

Moroten som knastrar mellan tänderna och ger saftighet till våra kakor kräver knappt någon närmare presentation. Men måste moroten skalas, varifrån kommer knapriga minimorötter och under vilken tid på året håller morotsodlaren semester? Läs mera så vet du!

 

 


Med potatisodling som livsstil

I potatisodlarens år finns det knappt rum med lediga stunder – speciellt inte om potatisen levereras direkt till butiken, vilket Juhana och Joonatan Männistö i Loppis gör. I brödernas sortiment finns ett tjugotal potatissorter, allt från klassiker till nya favoriter och mer ovanliga bekantskaper. Läs mera…

 

Bekanta dig med rena och läckra frilandsgrönsaker

 

Kocka sommaren på tallriken

Skulle det smaka med PastoriPikes grönsakswok, grillad kålsallad eller en pigg grönsaksgryta? Här hittar du läckra sommarrecept!

 

 

 

Potatisens väg från jord till bord

Potatis hör till hemmakökens trotjänare, och inhemsk potatis finns året runt. Läs mera om potatisen väg från potatisåkern till mataffären.

 

 

 

Sätt smak på livet från finländska åkrar

Inhemska frilandsgrönsaker är ett ypperligt sätt att hämta smak, lätthet och välmående till livet. Läs mera…

 

 

 

VÄLMÅENDE FRÅN FINLAND:

 

I samarbete med: