Hae reseptiä

Peruna-kukkakaalimureke ja pinaatti-sitruskastike

Annosmäärä
Ohje
  • 4 kg peruna, raaka
  • 2.5 kg Kukkakaali, lohko, tuore
  • 0.8 kg purjosipuli, viipale, tuore
  • 0.8 kg paprika, kuutio (1x1 cm), tuore
  • 0.8 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
  • 1 kg kananmuna
  • 0.2 kg rypsiöljy
  • 0.1 kg maissitärkkelys
  • 0.12 kg basilika, pilkottu, tuore
  • 0.001 kg timjami, kuivattu
  • 0.06 kg yrttisuola
  • 0.001 kg mustapippuri, jauhe
  • 0.001 kg muskottipähkinä, jauhe
  • 2.5 kg jogurtti, luonnon, maustamaton, vl, 2,5 %
  • 0.24 kg sitruuna, kuori ja mehu
  • 0.16 kg limetti, kuori ja mehu
  • 0.2 kg pinaatti, hienonnettu, pakaste
  • 0.002 kg yrttisuola
  • 0.03 kg hunaja, juokseva

Kypsennä perunat ja soseuta.
Kypsennä kukkakaalilohkot.
Hienonna purjo ja pilko paprikat.
Sekoita perunasose, kukkakaali, paprika, kerma, kananmunat, öljy, maissitärkkelys ja mausteet.

Nostele massa vuokiin.
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä mureke kylmäksi.
Leikkaa annospaloiksi ja kuumenna uunissa.

Pinaatti-sitruskastike:
Sekoita jogurtin joukkoon sitrusten kuori, mehu, pinaatti ja mausteet.
Tarjoa erikseen murekkeen kanssa.

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit