Hae reseptiä

Jauheliha-kasvisruukku

Annosmäärä
Ohje
  • 16.8 kg peruna, viipale, tuore
  • 1.6 kg punasipuli, viipale, tuore
  • 1.2 kg palsternakka, viipale, tuore
  • 6 kg jauheliha, nauta, kypsä, 9,1 %
  • 2.4 kg porkkana, viipale, tuore
  • 1 kg purjosipuli, viipale, tuore
  • 10 kg vesi
  • 0.25 kg lihaliemi, vähäsuolainen
  • 0.05 kg suola
  • 0.004 kg valkopippuri, jauhe
  • 0.05 kg valkosipuli, murska, tuore
  • 0.01 kg basilika, kuivattu
  • 0.01 kg timjami, kuivattu
  • 0.04 kg persilja, pilkottu, tuore

Laita voideltuihin GN-vuokiin kerroksittain, luetellussa järjestyksessä puolet perunasta, punasipuli, palsternakka, jauheliha, porkkana, purjo ja loput perunat päälle.

Sekoita kuumaan veteen lihaliemijauhe, suola, valkopippuri, valkosipulimurska, paprikajauhe, basilika ja timjami.
Kaada liemi vuokiin. Noin 2,5 l / vuoka.
Höyrypaista +140 asteessa 1 tunti ja kuivauunissa +150 asteessa n. 10 minuuttia.

Ripottele persiljasilppua valmiin ruoan päälle.

Vuokajako 1/1-100 GN
4,200 kg perunaviipaleita
0,40 kg punasipuliviipaleita
0,300 kg palsternakkaviipaleita
1,500 kg nautajauhelihaa
0,600 kg porkkanaviipaleita
0,250 kg purjoviipaleita
2,500 l nestettä

Luokka:

Juurekset, Lihat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat