Hae kasvista

Ruohosipuli


RUOHOSIPULI (Allium schoenoprasum)

Ruohosipulia on viljelty Euroopassa satoja, Kiinassa tuhansia vuosia. Ruohosipulin eli ruoholaukan sipulinmaku on mieto ja sen väri on kauniin tummanvihreä. Siitä käytetään varhaisella kehitysasteella olevat pillimäiset lehdet.

Ruohosipuli sopii maustamiseen, koristeluun ja kuivattuna yrttien tapaan eri tarkoituksiin. Myös ruohosipulin vaaleanlilat kukat voi käyttää koristeluun. Ruohosipulisilppu sopii leivän päälle ja salaatteihin. Ruohosipulilla maustetusta kermaviilistä tulee mainio salaattikastike.

Kiinalainen ruohosipuli eli kiinansipuli muistuttaa ulkonäöltään tavallista ruohosipulia, mutta sen lehdet ovat litteän kolmiomaiset ja maistuvat miedosti valkosipulilta. Kiinansipulia käytetään samaan tapaan kuin tavallista ruohosipulia.