Kultainen kasvisrisotto
Portioner
Ohje
- 0.05 kg rypsiöljy
- 0.006 kg kurkuma, jauhe
- 0.004 kg kumina
- 0.003 kg mustapippuri, rouhe
- 0.02 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.3 kg kanttarelli
- 0.5 kg riisi, risotto
- 2 kg vesi
- 0.015 kg suola
- 0.025 kg hunaja, juokseva
- 0.3 kg porkkana, suikale, pakaste
- 0.2 kg paprika, keltainen, suikale, tuore
- 0.2 kg paprika, oranssi, suikale, tuore
- 0.15 kg vahapapu, pala, (pakaste)
- 0.15 kg sipuli, suikale, tuore
Kuumenna öljy, mausteet ja valkosipuli padassa.
Lisää sienet ja anna kiehua minuutin ajan.
Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi.
Lisää kiehuva vesi pienissä erissä, niin että risottopata porisee koko ajan.
Lisää suola ja hunaja.
Lisää kasvikset ja kypsennä 15 minuuttia.
Katkaise lämmönlähde ja anna muhia kannen alla 10 – 15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa kasvisruokana tai muiden ruokien lisukkeena.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Palkokasvit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät