Sök efter recept

Perunapohjainen jauhelihapizza

Perunapohjainen jauhelihapizza
Portioner
Ohje
  • 12 kiinteää perunaa
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 rkl pizzamaustetta
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 prk tomaattipyreetä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 6 tomaattia
  • 3 dl kevytjuustoraastetta
  • 1 nippu(a) rucolasalaattia
  • Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet tasaisesti ja tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Lisää pannuun tomaattipyree ja sekoita vielä muutama minuutti. Levitä jauheliha-tomaattiseos perunoiden päälle.
  • Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Levitä viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Purista valkosipulit sipulien päälle.
  • Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
  • Kypsennä paistos uunissa 200 – 225 asteessa noin puoli tuntia.
  • Ripottele ”pizzan” päälle juuri ennen tarjoilua rucolan lehtiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät