Perunapohjainen jauhelihapizza
Portioner
Ohje
- 12 kiinteää perunaa
- 300 g jauhelihaa
- 2 rkl pizzamaustetta
- suolaa
- pippuria
- 2 prk tomaattipyreetä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 6 tomaattia
- 3 dl kevytjuustoraastetta
- 1 nippu(a) rucolasalaattia
- Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunaviipaleet tasaisesti ja tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paahda jauheliha kuumassa pannussa ja mausta se suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Lisää pannuun tomaattipyree ja sekoita vielä muutama minuutti. Levitä jauheliha-tomaattiseos perunoiden päälle.
- Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Levitä viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Purista valkosipulit sipulien päälle.
- Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja levitä viipaleet päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
- Kypsennä paistos uunissa 200 – 225 asteessa noin puoli tuntia.
- Ripottele ”pizzan” päälle juuri ennen tarjoilua rucolan lehtiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät