Lila jauheliha-punajuurikastike
Portioner
Ohje
- 1 kpl iso sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl iso punajuuri
- 300 g naudan paistijauhelihaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 0.5 kpl lihaliemikuutiota
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl tuoretta timjamia tai oreganoa
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli, valkosipuli ja punajuuri ja kypsennä seosta 5 – 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi.
- Mausta kastike tomaattipyreellä, lihaliemivalmisteella ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
- Hienonna kastikkeeseen lopuksi tuoretta yrttiä ja tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat