Hae reseptiä

Lila jauheliha-punajuurikastike

Lila jauheliha-punajuurikastike
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl iso punajuuri
  • 300 g naudan paistijauhelihaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 0.5 kpl lihaliemikuutiota
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamia tai oreganoa
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli, valkosipuli ja punajuuri ja kypsennä seosta 5 – 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi.
  • Mausta kastike tomaattipyreellä, lihaliemivalmisteella ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita välillä.
  • Hienonna kastikkeeseen lopuksi tuoretta yrttiä ja tarjoa esimerkiksi perunasoseen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat