Kevyet välipalaleivät
Portioner
Ohje
- 4 kpl (revittyä) ruispalaa
- 200 g (kevyt)sulatejuustoa
- 2 kpl porkkanaa
- 100 g keittokinkkua tai kalkkunaleikettä
- 3 rkl tuoretta silputtua basilikaa
- ripaus sitruuna- tai mustapippuria
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- Raasta porkkanat. Kypsennä porkkanaraastetta teflonpannulla ilman rasvaa koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja jääsalaatti suikaleiksi. Sekoita sulatejuuston joukkoon porkkanaraaste, kinkkukuutiot, hienonnettu basilika ja mausta pippurilla. Irrota leivät toisistaan ja levitä molemmille leipäviipaleille täyteseosta.
- Nostele reilu keko salaattisuikaleita toiselle leivälle ja paina toinen viipale päälle. Annoksesta tulee neljä kaksoisleipää. Täyte säilyy pari päivää jääkaapissa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit, Välipalat, pienet syötävät