Hae reseptiä

Kevyet välipalaleivät

Annosmäärä
Ohje
  • 4 kpl (revittyä) ruispalaa
Täyte
  • 200 g (kevyt)sulatejuustoa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 100 g keittokinkkua tai kalkkunaleikettä
  • 3 rkl tuoretta silputtua basilikaa
  • ripaus sitruuna- tai mustapippuria
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • Raasta porkkanat. Kypsennä porkkanaraastetta teflonpannulla ilman rasvaa koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  • Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja jääsalaatti suikaleiksi. Sekoita sulatejuuston joukkoon porkkanaraaste, kinkkukuutiot, hienonnettu basilika ja mausta pippurilla. Irrota leivät toisistaan ja levitä molemmille leipäviipaleille täyteseosta.
  • Nostele reilu keko salaattisuikaleita toiselle leivälle ja paina toinen viipale päälle. Annoksesta tulee neljä kaksoisleipää. Täyte säilyy pari päivää jääkaapissa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit, Välipalat, pienet syötävät