Kähäräendiivi
KÄHÄRÄENDIIVI (Cichorium endivis var. crispum)
Kähäräendiivi eli friseesalaatti on siloendiiville läheistä sukua. Ainoa ero on lehtien muoto. Kähäräendiivin lehdet ovat pitsimäiset ja hienopoimuiset. Kähäräendiivin tuuhea lehtiruusuke voi kasvaa hyvinkin suureksi. Uloimmat lehdet ovat vihreitä, sisimmät heleän vaaleankeltaisia. Kähäräendiivin maku on voimakas ja hiukan kitkerä. Siksi sitä kannattaa sekoittaa muiden salaattilajien sekaan.
Kähäräendiiviä käytetään lähinnä salaateissa. Se sopii myös loistavasti koristeluun.
Kähäräendiiviä säilytetään kylmässä, +2 – +5 asteessa, muovipussissa. Pussiin kannattaa laittaa muutama kuivumista ehkäisevä vesitippa.