Varhaiskaali-jauhelihavokki
Portioner
Ohje
- 1 pieni varhaiskaali
- 3 nippusipulia varsineen
- 3 nippuporkkanaa
- 0.5 tuoretta chiliä
- 300 g (broileri)jauhelihaa tai broilerisuikaleita
- tilkka öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- pippuria
- 1 rkl (inkivääri)siirappia tai hunajaa
- 0.5 dl kasvirasvakermaa tai kookosmaitoa
- 3 rkl hienonnettua tuoreyrttiä (esim. oreganoa, basilikaa, viinisuolaheinää)
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Paloittele sipulit ja leikkaa hyväkuntoiset varret renkaiksi.
- Raaputa ja viipaloi porkkanat. Hienonna chili.
- Paista jauheliha tilkassa öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu ja hienonnettu chili. Mausta seos soijakastikkeella ja pippurilla.
- Lisää pannulle loput kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla käännellen. Pyöristä maku valitsemallasi makeuttavalla aineella.
- Lisää kerma tai kookosmaito ja hienonnettu tuoreyrtti. Tarkista maku.
Vinkit:
Keitä kastikkeen lisäksi joko varhaisperunoita tai täysjyväpastaa. Lisäväriä ateriaan saat raikkaista varhaisvihanneksista tuoreina. Varaa lisäkkeeksi esimerkiksi nauriita ja retiisejä sormin syötävinä suupaloina.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot