Hae reseptiä

Varhaiskaali-jauhelihavokki

Annosmäärä
Ohje
  • 1 pieni varhaiskaali
  • 3 nippusipulia varsineen
  • 3 nippuporkkanaa
  • 0.5 tuoretta chiliä
  • 300 g (broileri)jauhelihaa tai broilerisuikaleita
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • pippuria
  • 1 rkl (inkivääri)siirappia tai hunajaa
  • 0.5 dl kasvirasvakermaa tai kookosmaitoa
  • 3 rkl hienonnettua tuoreyrttiä (esim. oreganoa, basilikaa, viinisuolaheinää)
  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Paloittele sipulit ja leikkaa hyväkuntoiset varret renkaiksi.
  • Raaputa ja viipaloi porkkanat. Hienonna chili.
  • Paista jauheliha tilkassa öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää loppuvaiheessa sipulisilppu ja hienonnettu chili. Mausta seos soijakastikkeella ja pippurilla.
  • Lisää pannulle loput kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla käännellen. Pyöristä maku valitsemallasi makeuttavalla aineella.
  • Lisää kerma tai kookosmaito ja hienonnettu tuoreyrtti. Tarkista maku.

Vinkit:
Keitä kastikkeen lisäksi joko varhaisperunoita tai täysjyväpastaa. Lisäväriä ateriaan saat raikkaista varhaisvihanneksista tuoreina. Varaa lisäkkeeksi esimerkiksi nauriita ja retiisejä sormin syötävinä suupaloina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot