Välimeren kasvisruukku
- 2 kg porkkana, viipale, tuore
- 1 kg palsternakka, viipale, tuore
- 2 kg munakoiso, viipale, tuore
- 2 kg kesäkurpitsa, viipale, tuore
- 0.5 kg punasipuli, viipale, tuore
- 0.5 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 1 kg tomaatti, viipale, tuore
- 0.2 kg rypsiöljy
- 0.8 kg oliivi, musta, viipale
- 1.5 kg vesi
- 0.15 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
- 0.004 kg valkopippuri, jauhettu
- 0.004 kg valkosipuli, murska, tuore
- 0.04 kg paprikajauhe
- 0.01 kg basilika, kuivattu
- 0.01 kg timjami, kuivattu
- 0.1 kg persilja, pilkottu, tuore
Viipaloi porkkana, palsternakka, munakoiso, kesäkurpitsa, punasipuli ja purjo 4 mm:n terällä. Viipaloi tomaatit.
Tasaa porkkana- ja palsternakkaviipaleet kahteen 1/1-100 GN-vuokaan, sekoita joukkoon öljyä 1 dl / vuoka, ja käytä höyryuunissa n. 3 minuuttia. Lado loput kasvikset kerroksittain tasan molempiin vuokiin, tomaattiviipaleet päällimmäisiksi.
Sekoita kuumaan veteen kasvisliemijauhe, valkopippuri, valkosipuli, paprikajauhe, basilika ja timjami.Tasaa mausteliemi vuokiin, noin 0,8 l / vuoka.
Hauduta ruukkua n. 35 minuuttia kiertoilmauunissa 160 asteessa.
Ripottele persiljasilppua valmiin ruoan päälle.
Vinkki: Tarjoa keitetyn perunan tai täysjyväriisin kanssa.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Leivonnaiset, Lisäkeruoat, Sydänmerkki-ateriat, Vihanneshedelmät