Vaaleaa kalaa tomaattikastikkeessa
Portioner
Ohje
- 500 g vaaleaa kalafileetä ilman nahkaa (esim. siikaa, kuhaa tai ahventa)
- 3 salottisipulia
- 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 0.5 sitruunan mehu
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
- 0.5 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- Kuullota puolitettuja kirsikkatomaatteja ja hienonnettuja sipuleita öljyssä.
- Lisää loput aineista ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Mausta kalafileet mustapippurilla ja paista kuumalla, suolatulla pannulla kypsiksi molemmin puolin.
- Nosta kalapalat tarjolle ja tarjoa kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Pannulla paistetut ruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät