Uuniperuna katkarapu-tonnikalatäytteellä
Portioner
Ohje
- 18 kg uuniperuna
- 4.2 kg creme fraiche, vl, 28 %
- 2.5 kg katkarapu
- 2.5 kg tonnikala, vedessä, suola 0,8 %
- 0.5 kg purjosipuli, viipale, tuore
- 0.2 kg tilli, pilkottu, tuore
- 0.04 kg sitruunapippuri, suolaton
- 0.01 kg tabasco
- 0.06 kg suola
Tee perunoiden pintaan ristikkäisviillot. Kypsennä perunoita 200 asteisessa kiertoilmauunissa reilu tunti.
Esikypsytetyt perunat tarvitsevat vain lämmityksen.
Katkarapu-tonnikalatäyte:
Sekoita ranskankermaan sulatetut ja valutetut katkaravut, tonnikala, purjo- ja tillisilppu.
Mausta sitruunapippurilla, tabascolla ja suolalla.
Anna maustua kylmiössä ennen tarjoilua.
Luokka:
Kalat ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Salsat, tahnat ja vastaavat, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Yrtit