Tomaattipizza
Portioner
Taikina
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl öljyä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ranskankerma
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 iso sipuli
- 5 tomaattia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- mozzarellajuustoa tai mustaleimaemmentalia
- basilikaa
- Aloita valmistamalla pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen, lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin.
- Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Kauli taikinasta kaksi pyöreää halkaisijaltaan noin 30 – 35 cm:n pizzaa.
- Viipaloi valkosipulinkynnet, sipuli ja tomaatit. Voitele pizzapohjat ranskankermalla. Levitä päälle tomaatti- sipuli- ja valkosipuliviipaleita sekä halutessasi mozzarellajuustoviipaleita limittäin tomaattiviipaleiden kanssa tai ripottele emmentalraastetta päälle.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Paista pizzat yksi kerrallaan 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes pizzan reunat ovat saaneet hieman väriä.
- Koristele valmiit pizzat basilikanlehdillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät