Hae reseptiä

Tomaattipizza

Tomaattipizza
Annosmäärä
Taikina
  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 dl ranskankerma
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 5 tomaattia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • mozzarellajuustoa tai mustaleimaemmentalia
  • basilikaa
  • Aloita valmistamalla pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen, lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin.
  • Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Kauli taikinasta kaksi pyöreää halkaisijaltaan noin 30 – 35 cm:n pizzaa.
  • Viipaloi valkosipulinkynnet, sipuli ja tomaatit. Voitele pizzapohjat ranskankermalla. Levitä päälle tomaatti- sipuli- ja valkosipuliviipaleita sekä halutessasi mozzarellajuustoviipaleita limittäin tomaattiviipaleiden kanssa tai ripottele emmentalraastetta päälle.
  • Mausta pippurilla ja suolalla.
  • Paista pizzat yksi kerrallaan 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes pizzan reunat ovat saaneet hieman väriä.
  • Koristele valmiit pizzat basilikanlehdillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät