Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Portioner
Ohje
- 400 g pakastettua piirakkataikinaa
- 0.5 dl (pinjansiemeniä)
- 3 rkl (basilika)pestoa
- 150 g tuorevuohenjuustoa
- 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 6 tomaattia
- 1 tl balsamietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
- 1 tl rypsiöljyä
- Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Taputtele taikina tasaiseksi halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta taikina ei paistettaessa vetäydy reunoilta.
- Pistele taikinapohja haarukalla ja taittele taikinareunojen tueksi alumiinifoliosuikaleet. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa alaritilätasolla 10 minuuttia.
- Poista foliosuikaleet ja levitä pesto tasaisesti piirakkapohjalle. Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina päälle ja tasoita. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja valkosipulia.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin muun täytteen päälle.
- Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripauta suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria tai tilkka hunajaa. Lisää öljy mieluiten suihkepullosta tai varovasti tipoittain. Ripottele päälle halutessasi pinjansiemeniä.
- Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Voit lisätä pinnalle koristeeksi tuoreen basilikan lehtiä ja mustia oliiveja. Tarjoa lisäksi raikkaita salaatinlehtiä.
Huom. Jos käytettävissäsi on pieniä annosvuokia, voit paistaa jokaiselle oman tomaatti-vuohenjuustopiiraan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti