Hae reseptiä

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Annosmäärä
Ohje
  • 400 g pakastettua piirakkataikinaa
  • 0.5 dl (pinjansiemeniä)
  • 3 rkl (basilika)pestoa
  • 150 g tuorevuohenjuustoa
  • 0.5 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 6 tomaattia
  • 1 tl balsamietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
  • 1 tl rypsiöljyä
  • Anna pakastetaikinan sulaa jääkaapissa. Taputtele taikina tasaiseksi halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta taikina ei paistettaessa vetäydy reunoilta.
  • Pistele taikinapohja haarukalla ja taittele taikinareunojen tueksi alumiinifoliosuikaleet. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa alaritilätasolla 10 minuuttia.
  • Poista foliosuikaleet ja levitä pesto tasaisesti piirakkapohjalle. Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina päälle ja tasoita. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa ja valkosipulia.
  • Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin muun täytteen päälle.
  • Pirskota mausteeksi balsamicoa ja ripauta suolaa, rouhittua pippuria ja sokeria tai tilkka hunajaa. Lisää öljy mieluiten suihkepullosta tai varovasti tipoittain. Ripottele päälle halutessasi pinjansiemeniä.
  • Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Voit lisätä pinnalle koristeeksi tuoreen basilikan lehtiä ja mustia oliiveja. Tarjoa lisäksi raikkaita salaatinlehtiä.

Huom. Jos käytettävissäsi on pieniä annosvuokia, voit paistaa jokaiselle oman tomaatti-vuohenjuustopiiraan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti