Timjamimuffinit
Portioner
Ohje
- 2 munaa
- 0.75 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
- 2.5 dl maitoa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 pieni punainen paprika
- 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
- 0.5 tl suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl kaura- tai muita leseitä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 rkl leivinjauhetta
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja maito. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna paprika.
- Lisää kasvikset, timjami ja suola muna-maitoseokseen.
- Sekoita keskenään jauhot, leseet, siemenet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet nopeasti taikinapohjaan.
- Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa timjamia. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai paperisiin vuokiin ja paista uunissa keskimmäisellä ritilätasolla.
- Paista pienet muffineja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja isoja 175-asteissa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja muffinit alkavat irrota vuokien reunoilta.
- Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ja nosta tarjolle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät