Tapaskasvikset uunissa kermaviilikastikkeella
Portioner
Ohje
- 3 kg punajuuri, lohko, tuore
- 4 kg porkkana, lohko, tuore
- 5 kg peruna, kuoripäällinen, lohko, tuore
- 1 kg punasipuli, lohko, tuore
- 0.2 kg rypsiöljy
- 0.04 kg suola
- 0.05 kg sitruunamehu
- 0.02 kg rosmariini, kuivattu
- 0.03 kg paprikajauhe
- 0.02 kg chilijauhe
- 4 kg kermaviili, 3,5 %
- 0.02 kg suola
- 0.2 kg sinappi
- 0.08 kg etikka
- 0.04 kg valkosipulisuola
- 0.005 kg basilika, kuivattu
- 0.02 kg sokeri
Paloittele juurekset lohkoiksi, perunat veneiksi.
Höyrykeitä kasviksia erikseen reiällisissä GN-vuoissa +100 asteessa noin 20 minuuttia.
Tee mausteseos: sekoita öljyn joukkoon suola, sitruunanmehu, rosmariini, paprika- ja chilijauhe.
Laita kasvikset 1/1 GN-vuokiin. Tasaa mausteseos kasvisten päälle, sekoita hyvin.
Kuivapaista +150 asteessa 20 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset toisiinsa ja anna maustua.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Lisäkeruoat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Uuni- ja grilliruoat