Sipulipiirakka
Portioner
Taikina
- 125 g margariinia
- 75 g vehnäjauhoja
- 50 g grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g keitettyä perunaa
- 75 g keitettyä porkkanaa
- 250 g hienonnettua sipulia
- 0.5 dl purjosipulia
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kevytkermaa
- 0.25 dl hienonnettua persiljaa
- 150 g raejuustoa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl Provencale-yrttimaustetta TAI tuoreita yrttejä
- ripaus suolaa
- Yhdistä pohjataikinan kuivat aineet. Nypi rasva ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi.
- Raasta keitetty peruna ja porkkana, ja lisää taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltan noin 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipuli ja purjo. Hauduta sipulit öljyssä. Jäähdytä. Lisää seokseen kevytkerma, hienonnettu persilja, raejuusto, vehnäjauhot ja mausteet. Tarkista maku.
- Levitä täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 30 – 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset