Hae reseptiä

Sipulipiirakka

Annosmäärä
Taikina
  • 125 g margariinia
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 50 g grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g keitettyä perunaa
  • 75 g keitettyä porkkanaa
Täyte
  • 250 g hienonnettua sipulia
  • 0.5 dl purjosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kevytkermaa
  • 0.25 dl hienonnettua persiljaa
  • 150 g raejuustoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl Provencale-yrttimaustetta TAI tuoreita yrttejä
  • ripaus suolaa
  • Yhdistä pohjataikinan kuivat aineet. Nypi rasva ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi.
  • Raasta keitetty peruna ja porkkana, ja lisää taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltan noin 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna sipuli ja purjo. Hauduta sipulit öljyssä. Jäähdytä. Lisää seokseen kevytkerma, hienonnettu persilja, raejuusto, vehnäjauhot ja mausteet. Tarkista maku.
  • Levitä täyte piirakkavuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa 30 – 40 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset