Sipulipannari
Portioner
Taikina
- 6 dl maitoa
- 4 kpl munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl pullomargariinia
- 3 kpl puna- tai keltasipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 rkl balsamietikkaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl juustoraastetta
- Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi tai viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta timjamilla, balsamietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen hieman jäähtyä.
- Kaada taikina voidellulle uunipannulle. Levitä sipuliseos taikinan päälle ja ripottele lopuksi juustoraastetta. Kypsennä pannaria 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Ohukaiset, tacot ja tortillat, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät