Sipuli-makkarakeitto
Portioner
Ohje
- 5 kookasta sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
- mustapippuria
- timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1 l kiehuvaa vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl (valkoviiniä)
- 200 g mausteista makkaraa, esimerkiksi braatvurstia
- pinnalle juustoraastetta
- Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljytilkka kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet. Sekoittele muutama minuutti.
- Kaada päälle kiehuva vesi ja lisää lihaliemikuutio tai fondi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää viini halutessasi.
- Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda viipaleita kuumalla paistinpannulla hetki. Lisää paahdetut makkaraviipaleet keittoon. Tarkista maku.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: