Hae reseptiä

Sipuli-makkarakeitto

Sipuli-makkarakeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 5 kookasta sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl (valkoviiniä)
  • 200 g mausteista makkaraa, esimerkiksi braatvurstia
Lisäksi
  • pinnalle juustoraastetta
  • Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuumenna öljytilkka kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet. Sekoittele muutama minuutti.
  • Kaada päälle kiehuva vesi ja lisää lihaliemikuutio tai fondi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää viini halutessasi.
  • Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda viipaleita kuumalla paistinpannulla hetki. Lisää paahdetut makkaraviipaleet keittoon. Tarkista maku.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit