Siitakesieni-linssisalaatti
Portioner
Ohje
- 50 g cashewpähkinöitä
- 2 dl mustia (beluga) tai vihreitä linssejä
- 200 g siitakesieniä
- 1 keskikokoinen keltasipuli
- 1 ruukku(a) tuoretta korianteria
- 2 ruukku(a) rucolaa
- öljyä paistamiseen
- 3 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl fariinisokeria
- 0.5 tl suolaa
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun.
- Kuullota puolitetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä pannulla.
- Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
- Yhdistä linssit, sieni-sipuliseos, hienonnettu korianteri ja keskenään sekoitetut kastikeainekset.
- Anna salaatin maustua viileässä puolisen tuntia.
- Nostele rucola salaattiin juuri ennen tarjoilua ja viimeistele pinta paahdetuilla cashewpähkinöillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Palkokasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti