Siitake-focaccia
Portioner
Taikina
- 2 dl lämmintä vettä
- 25 g hiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- 100 g siitakesieniä
- 50 g mozzarellajuustoraastetta
- tuoretta rosmariinia, timjamia tai oreganoa
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri tai hunaja sekä vähin erin jauhot. Alusta taikina joustavaksi ja lisää lopuksi öljy.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Sekoita öljyyn hienonnettu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Viipaloi sienet ja kääntele ne mausteöljyyn.
- Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan. Leivo soikioiksi leivinpaperin päälle, kahdelle pellille. Peitä ja anna kohota.
- Painele leipästen pintaan peukalolla koloja ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Taputtele raaste kevyesti taikinan pintaan.
- Painele sieniviipaleet leipästen päälle ja valuta mausteöljy tasaisesti mukaan. Lisää rosmariinin, timjamin tai oreganon lehtiä.
- Paista focaccioita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa välittömästi esimerkiksi hyvän lihaliemen tai kasvissosekeiton kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset