Hae reseptiä

Siitake-focaccia

Siitake-focaccia
Annosmäärä
Taikina
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl rypsiöljyä
Täyte
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g siitakesieniä
  • 50 g mozzarellajuustoraastetta
  • tuoretta rosmariinia, timjamia tai oreganoa
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri tai hunaja sekä vähin erin jauhot. Alusta taikina joustavaksi ja lisää lopuksi öljy.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Sekoita öljyyn hienonnettu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Viipaloi sienet ja kääntele ne mausteöljyyn.
  • Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan. Leivo soikioiksi leivinpaperin päälle, kahdelle pellille. Peitä ja anna kohota.
  • Painele leipästen pintaan peukalolla koloja ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Taputtele raaste kevyesti taikinan pintaan.
  • Painele sieniviipaleet leipästen päälle ja valuta mausteöljy tasaisesti mukaan. Lisää rosmariinin, timjamin tai oreganon lehtiä.
  • Paista focaccioita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa välittömästi esimerkiksi hyvän lihaliemen tai kasvissosekeiton kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Suolaiset leivonnaiset