Sieni-ruistoastit
Portioner
Kastike
- 1 kpl sipuli
- 200 g herkku- tai siitakesieniä tai osterivinokkaita
- 2 tl rypsiöljyä
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 0.25 tl suolaa
- 100 g kevytsulatejuustoa (esim. yrtti)
- (vettä)
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai rakuunaa
- ruukkusalaattia
- 8 kpl ruisvuokaleipäviipaletta
- Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Ruskista sienet ja sipulikuutiot kevyesti öljytilkassa paistinpannulla. Mausta pippurilla ja suolalla.
- Lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja sienimuhennos tasaista.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä, jos muhennos tuntuu liian paksulta. Mausta lopuksi tuoreilla yrteillä.
- Paloittele salaatti suupaloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Paahda ruisleivät paahtimessa tai pannulla ilman rasvaa. Nosta neljä leipäviipaletta salaattisuikaleiden päälle lautasille.
- Jaa sienimuhennos leipien päälle ja nosta loput leivät muhennoksen päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät