Sök efter recept

Sieni-ruistoastit

Sieni-ruistoastit
Portioner
Kastike
  • 1 kpl sipuli
  • 200 g herkku- tai siitakesieniä tai osterivinokkaita
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.25 tl suolaa
  • 100 g kevytsulatejuustoa (esim. yrtti)
  • (vettä)
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai rakuunaa
Lisäksi
  • ruukkusalaattia
  • 8 kpl ruisvuokaleipäviipaletta
  • Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Ruskista sienet ja sipulikuutiot kevyesti öljytilkassa paistinpannulla. Mausta pippurilla ja suolalla.
  • Lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja sienimuhennos tasaista.
  • Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä, jos muhennos tuntuu liian paksulta. Mausta lopuksi tuoreilla yrteillä.
  • Paloittele salaatti suupaloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Paahda ruisleivät paahtimessa tai pannulla ilman rasvaa. Nosta neljä leipäviipaletta salaattisuikaleiden päälle lautasille.
  • Jaa sienimuhennos leipien päälle ja nosta loput leivät muhennoksen päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät