Sök efter recept

Sianliha-kasvisvokki

Portioner
Ohje
  • 400 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 200 g parsakaalia
  • 150 g herkkusieniä
  • tuoretta korianteria
  • Leikkaa liha suikaleiksi ja laita muovipussiin.
  • Sekoita keskenään soijakastike, valkoviinietikka, hienonnettu valkosipuli ja inkivääriraaste. Kaada seos lihasuikaleiden joukkoon ja sekoita.
  • Sulje pussi ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti.
  • Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Paloittele parsakaali ja leikkaa myös varsi paloiksi. Viipaloi herkkusienet.
  • Valuta liha hyvin ja säästä marinadi.
  • Kuumenna vokkipannulla 1 rkl öljyä.
  • Kypsennä liha ja siirrä toiseen astiaan odottamaan.
  • Kuumenna pannulla toiset 1 rkl öljyä.
  • Lisää kasvikset pannuun kypsymisjärjestyksessä. Ensin porkkana, sitten sipuli, parsakaali ja herkkusieni.
  • Vähennä lämpöä ja yhdistä kasivksiin paistetut lihasuikaleet ja marinadi. Kuumenna ja koristele ruoka tuoreella korianterilla.
  • Tarjotaan riisin tai keitetyn perunan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet