Sianliha-kasvisvokki
Annosmäärä
Ohje
- 400 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
- 5 rkl soijakastiketta
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 200 g parsakaalia
- 150 g herkkusieniä
- tuoretta korianteria
- Leikkaa liha suikaleiksi ja laita muovipussiin.
- Sekoita keskenään soijakastike, valkoviinietikka, hienonnettu valkosipuli ja inkivääriraaste. Kaada seos lihasuikaleiden joukkoon ja sekoita.
- Sulje pussi ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti.
- Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Paloittele parsakaali ja leikkaa myös varsi paloiksi. Viipaloi herkkusienet.
- Valuta liha hyvin ja säästä marinadi.
- Kuumenna vokkipannulla 1 rkl öljyä.
- Kypsennä liha ja siirrä toiseen astiaan odottamaan.
- Kuumenna pannulla toiset 1 rkl öljyä.
- Lisää kasvikset pannuun kypsymisjärjestyksessä. Ensin porkkana, sitten sipuli, parsakaali ja herkkusieni.
- Vähennä lämpöä ja yhdistä kasivksiin paistetut lihasuikaleet ja marinadi. Kuumenna ja koristele ruoka tuoreella korianterilla.
- Tarjotaan riisin tai keitetyn perunan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet