Sök efter recept

Salaattisuupalat

Salaattisuupalat
Portioner
Ohje
  • 1 tomaatti(a)
  • 3 salaattisikuria tai yksi kiinankaali
  • 1 sipuli
  • 100 g tuoreita sieniä
  • 200 g jauhelihaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ripaus sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl silputtua timjamia
  • 1 dl juustoraastetta
  • timjaminlehtiä
  • Irrota salaattisikureista 12 isointa lehteä ja aseta ne uuninkestävälle vadille, tai leikkaa kiinankaalin tyviosasta 12 veneennäköistä palaa. Sikurien tai kiinankaalin loput voit suikaloida salaatin sekaan tai käyttää wokkiin.
  • Kuori ja silppua sipuli, viipaloi sienet ja kuutioi tomaatti. Paista sipulia pannulla ilman rasvaa muutama minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Sekoita jauhelihan joukkoon sienet ja jatka kypsentämistä, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kääntele sekaan tomaattikuutiot ja niistä valunut neste sekä timjami. Jos seos tuntuu kovin kuivalta, lisää pannulle tilkka vettä. Jaa seos salaatinlehdille ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kuumenna täytetyt salaattipalat 225-asteisessa uunissa juuri ennen tarjoilua sen verran, että juusto sulaa. Ripottele pinnalle timjaminlehtiä ja tarjoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit, Sienet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät