Salaattipitsa
Portioner
Taikina
- 1 dl vettä
- 15 g tuorehiivaa
- 0.25 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl valmista pastakastiketta
- 1 sipuli
- (valkosipulia)
- 125 g mozzarellajuustoa
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 0.5 ruukku(a) jääsalaattia
- muutama lehti sidesalaattia
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- Valmista ensin pitsapohja.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
- Sekoita tuorehiiva veteen. Jos käytät kuivahiivaa vesi saa olla 42 asteista. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa yhtä aikaa.
- Sekoita veteen suola, öljy ja jauhoja sen verran että saat käsiteltävän taikinan.
- Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Taputtele tai kaaviloi taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohueksi levyksi (halkaisija n. 30 cm) ja nosta paperi leivinpellille.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kohota pitsapohjaa liinan alla noin 10 minuuttia.
- Kuori sillä aikaa sipuli ja halutessasi valkosipulinkynsiä.
- Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja silppua valkosipuli.
- Levitä kohonneen pitsapohjan päälle valmista pastakastiketta ja levitä sipulirenkaat ja valkosipulisilppu pastakastikkeelle.
- Paista pitsaa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes pitsapohjan reunat ja sipulit ovat saaneet hiukan väriä.
- Leikkaa sillä aikaa mozzarella viipaleiksi ja suikaloi salaatit.
- Nosta pitsa uunista ja levitä heti sen pinnalle juustoviipaleet.
- Ripottele päälle salaatit ja mustapippuri. Pirskota lopuksi hiukan balsamiviinietikkaa pitsalle, leikkaa se neljään osaan ja tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit, Suolaiset leivonnaiset