Rucolapestolla kuorrutettu kala
Portioner
Ohje
- 4 lohi- tai kirjolohifileen palaa (à noin 150g)
- 2 ruukku(a) rucolaa
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 0.5 dl auringonkukansiemeniä
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 tl muskottipähkinää
- mustapippuria
- (suolaa)
- Mittaa kaikki rucolapeston ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi. Peston voit valmistaa myös sauvasekoittimella korkeassa, kapeassa kulhossa.
- Mausta ripauksella mustapippuria, muskottipähkinää ja tarvittaessa myös suolalla. Levitä seos kalapalojen pintaan ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa kala perunasoseen tai vihreän salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Salaatit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti