Rosamundasoppa ja tomaatti-kinkkusattumat
Portioner
Ohje
- 8 kg vesi
- 0.13 kg kasvisliemijauhe, vähäsuolainen, l
- 5.5 kg peruna, rosamunda, tuore
- 2 kg purjosipuli, pala, tuore
- 0.005 kg timjami, kuivattu
- 0.025 kg suola
- 1.7 kg hapankaali
- 1.5 kg kasvirasvasekoite, maito, vl, 15 %
- 0.02 kg persilja, pilkottu, tuore
- 1.5 kg tomaatti, lohko, tuore
- 1.5 kg kinkku, suikale tai kuutio, 3 %
Laita pataan vesi, kasvisliemijauhe, peruna ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi ja soseuta ne.
Mausta keitto.
Lisää hapankaali ja ruokakerma.
Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.
Lohko tomaatit. Lisää joukkoon kinkku. Tarjoa erikseen keiton lisäkkeenä.
Muita lisäkevaihtoehtoja:
kalakuutioita ja pinaattia
porkkanakuutioita ja meetvurstisuikaleita
raejuustoa ja marinoituja herkkusieniä
etikkapunajuuria ja sipulia
Luokka:
Kaalit, Keitot, Lihat, Peruna ja muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Sydänmerkki-ateriat, Vihanneshedelmät