Purjo-valkosipulikastike
Portioner
Ohje
- 500 g suikaloitua purjosipulia
- 120 g kokonaisia valkosipuleita
- ruokaöljyä
- 7 dl kasvislientä
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kevytkermaa
- ruohosipulia
- Leikkaa kokonaisista valkosipuleista pois kärkipalat. Paahda valkosipuleita 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuori jäähtyneet valkosipulit.
- Kuullota suikaloitu purjo ja paahdetut valkosipulit öljyssä. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi noin 15 minuuttia.
- Soseuta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi valkoviini ja kerma. Kiehauta. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa paistetun kalan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit