Hae reseptiä

Purjo-valkosipulikastike

Annosmäärä
Ohje
  • 500 g suikaloitua purjosipulia
  • 120 g kokonaisia valkosipuleita
  • ruokaöljyä
  • 7 dl kasvislientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kevytkermaa
  • ruohosipulia
  • Leikkaa kokonaisista valkosipuleista pois kärkipalat. Paahda valkosipuleita 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuori jäähtyneet valkosipulit.
  • Kuullota suikaloitu purjo ja paahdetut valkosipulit öljyssä. Lisää liemi ja hauduta kypsäksi noin 15 minuuttia.
  • Soseuta ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi valkoviini ja kerma. Kiehauta. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa paistetun kalan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit