Sök efter recept

Purjo-äyriäispasta

Purjo-äyriäispasta
Portioner
Ohje
  • 5 salaatti-/kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • 2 rkl kapriksia
  • parmesaania
Lisäksi
  • 200 g tuorepastaa
  • Leikkaa salaatti-/kevätsipulit tai purjo ohuiksi viipaleiksi. Purjoa käyttäessäsi halkaise ja pese purjo ja viipaloi puolikkaat purjot.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi tomaatit.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulit. Lisää tomaattikuutiot, valutetut katkaravut, sitruunamehu, suola, pippuri ja kaprikset. Lämmitä nopeasti, älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty.
  • Tarkista maku ja ripottele lopuksi pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa. Sekoita rapukastike keitetyn tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti raastetun parmesaanin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit