Purjo-äyriäispasta

Annosmäärä
Ohje
- 5 salaatti-/kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 rkl öljyä
- 200 g pakastekatkarapuja
- 2 rkl sitruunan mehua
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta basilikaa
- 2 rkl kapriksia
- parmesaania
- 200 g tuorepastaa
- Leikkaa salaatti-/kevätsipulit tai purjo ohuiksi viipaleiksi. Purjoa käyttäessäsi halkaise ja pese purjo ja viipaloi puolikkaat purjot.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi tomaatit.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulit. Lisää tomaattikuutiot, valutetut katkaravut, sitruunamehu, suola, pippuri ja kaprikset. Lämmitä nopeasti, älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty.
- Tarkista maku ja ripottele lopuksi pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa. Sekoita rapukastike keitetyn tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti raastetun parmesaanin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit