Punajuuritorttu
Portioner
Ohje
- 200 g hapankorppuja
- 1 dl pullomargariinia
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 punajuuri (keskikokoinen)
- 1 pieni omena
- pala purjon valkoista osaa
- 3 liivatelehteä
- 600 g tuorejuustoa
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl vettä
- suolaa
- mustapippuria
- tilkka hunajaa
- herneenversoja ja tuoretta timjamia koristeeksi
- Hienonna hapankorput karkeaksi, tasaiseksi jauheeksi. Helpoiten tämä onnistuu hapankorppupalasista sähkökäyttöisellä kahvi- tai viljamyllyllä, mutta myös käsin kaulimen tai puunuijan avulla minigrippussissa tai isossa huhmaressa. Siirrä murska kulhoon ja sekoita joukkoon juokseva margariini ja kuuma vesi.
- Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan ja osin reunat peittävä pala leivinpaperia. Taputtele pohjalle hapankorppuseos ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Kuori ja raasta hienoksi raasteeksi punajuuri ja omena. Hienonna purjo. Sekoita kasvikset keskenään.
- Anna liivatelehtien liota väljässä, kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja vesitilkka pieneen kattilaan ja liuota kuumaan nesteeseen puserretut liivatteet.
- Lisää liivateseos tuorejuustoon sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla juoksevaa hunajaa.
- Yhdistä kasvisraaste tuorejuustoseokseen.
- Levitä punajuuritäyte hapankorppupohjalle ja siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
- Korista punajuuritorttu herneenversoin ja tuoreella timjamilla.
- Tarjoa tee- tai kahvipöydässä. Punajuuritorttu sopii myös alkuruoaksi tai välipalaksi.
Vinkki:
Hapankorppupohjan sijaan voit tehdä pohjan ruisvuokaleipäviipaleista. Leikkaa kuoret pois ja asettele pohjan peitoksi leipäviipaleita tiiviisti, paloiteltuina, kuin kokoaisit palapeliä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset