Sök efter recept

Punajuuritorttu

Punajuuritorttu
Portioner
Ohje
  • 200 g hapankorppuja
  • 1 dl pullomargariinia
  • 1 dl kuumaa vettä
Täyte
  • 1 punajuuri (keskikokoinen)
  • 1 pieni omena
  • pala purjon valkoista osaa
  • 3 liivatelehteä
  • 600 g tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka hunajaa
Lisäksi
  • herneenversoja ja tuoretta timjamia koristeeksi
  • Hienonna hapankorput karkeaksi, tasaiseksi jauheeksi. Helpoiten tämä onnistuu hapankorppupalasista sähkökäyttöisellä kahvi- tai viljamyllyllä, mutta myös käsin kaulimen tai puunuijan avulla minigrippussissa tai isossa huhmaressa. Siirrä murska kulhoon ja sekoita joukkoon juokseva margariini ja kuuma vesi.
  • Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan ja osin reunat peittävä pala leivinpaperia. Taputtele pohjalle hapankorppuseos ja siirrä vuoka jääkaappiin.
  • Kuori ja raasta hienoksi raasteeksi punajuuri ja omena. Hienonna purjo. Sekoita kasvikset keskenään.
  • Anna liivatelehtien liota väljässä, kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja vesitilkka pieneen kattilaan ja liuota kuumaan nesteeseen puserretut liivatteet.
  • Lisää liivateseos tuorejuustoon sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla juoksevaa hunajaa.
  • Yhdistä kasvisraaste tuorejuustoseokseen.
  • Levitä punajuuritäyte hapankorppupohjalle ja siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
  • Korista punajuuritorttu herneenversoin ja tuoreella timjamilla.
  • Tarjoa tee- tai kahvipöydässä. Punajuuritorttu sopii myös alkuruoaksi tai välipalaksi.

Vinkki:
Hapankorppupohjan sijaan voit tehdä pohjan ruisvuokaleipäviipaleista. Leikkaa kuoret pois ja asettele pohjan peitoksi leipäviipaleita tiiviisti, paloiteltuina, kuin kokoaisit palapeliä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset