Sök efter recept

Punajuurileipä tai -sämpylät

Portioner
Ohje
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kg hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 omena
  • 3 pienehköä punajuurta
  • 1 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
  • 1 dl pullomargariinia
  • Kuori ja raasta punajuuret ja puolikas omena melko hienoksi raasteeksi. Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja vähin erin hiivaleipäjauhot. Alusta taikina hyvin ja lisää joukkoon punajuuri- ja omenaraasteet sekä hienonnettu rosmariini ja margariini.
  • Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta joko leipä tai sämpylöitä. Voit paistaa halutessasi taikinan myös silikonisessa rengasvuoassa kranssin muotoon.
  • Voitele pinta vedellä ja paista leipää 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet