Punajuurileipä tai -sämpylät
Annosmäärä
Ohje
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 kg hiivaleipäjauhoja
- 0.5 omena
- 3 pienehköä punajuurta
- 1 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
- 1 dl pullomargariinia
- Kuori ja raasta punajuuret ja puolikas omena melko hienoksi raasteeksi. Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja vähin erin hiivaleipäjauhot. Alusta taikina hyvin ja lisää joukkoon punajuuri- ja omenaraasteet sekä hienonnettu rosmariini ja margariini.
- Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta joko leipä tai sämpylöitä. Voit paistaa halutessasi taikinan myös silikonisessa rengasvuoassa kranssin muotoon.
- Voitele pinta vedellä ja paista leipää 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja sämpylöitä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: