Porsas-kasvispata
Portioner
Ohje
- 300 g sian ulkofileetä suikaleina tai valmiita sianlihasuikaleita
- 1 sipuli viipaleina
- 1 rkl rypsiöljyä
- mustapippuria myllystä
- 0.25 tl jauhettua inkivääriä
- 1.5 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl hunajaa
- 1 dl ohuita lanttusuikaleita
- 2 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 dl porkkanasuikaleita
- 0.5 dl juurisellerisuikaleita
- 0.5 dl palsternakkasuikaleita
- pala purjosipulia viipaleina
- 1 dl vihreitä herneitä
- Ruskista lihasuikaleet ja sipuliviipaleet kasviöljyssä paistokasarissa. Mausta pippurilla, inkiväärillä, currylla ja paprikajauheella.
- Lisää lanttusuikaleet, vesi, soijakastike ja hunaja. Hauduta 15 minuuttia.
- Lisää porkkana-selleri- ja palsternakkasuikaleet ja hauduta kypsäksi.
- Lisää purjoviipaleet ja herneet ja hauduta vielä 5 minuuttia.
- Tarkista maku ja tarjoa liha-kasvispata keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot