Porkkana-broilerikastike
Portioner
Ohje
- 2 sipulia
- rypsiöljyä
- 300 g maustamattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- suolaa
- 0.5 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 200 g pakastettua tai tuoretta porkkanasosetta
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa pinnalle
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kuumassa öljyssä muutama minuutti.
- Lisää pannulle broilerisuikaleet ja paista sipulien kanssa noin 5 minuuttia.
- Mausta ja ripottele pinnalle jauhot. Sekoita.
- Kaada pannulle ainesten sekaan 1 – 2 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Lisää porkkanasose kastikkeeseen ja kuumenna.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Tarkista maku ja ripottele pinnalle rakuunasilppu.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
- Jos käytät marinoituja broilerisuikaleita, mausta kastike ensin vain inkiväärillä ja maistamisen jälkeen mausta tarvittaessa lisää.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat