Sök efter recept

Porkkana-broilerikastike

Portioner
Ohje
  • 2 sipulia
  • rypsiöljyä
  • 300 g maustamattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 200 g pakastettua tai tuoretta porkkanasosetta
Lisäksi
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa pinnalle
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kuumassa öljyssä muutama minuutti.
  • Lisää pannulle broilerisuikaleet ja paista sipulien kanssa noin 5 minuuttia.
  • Mausta ja ripottele pinnalle jauhot. Sekoita.
  • Kaada pannulle ainesten sekaan 1 – 2 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  • Lisää porkkanasose kastikkeeseen ja kuumenna.
  • Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  • Tarkista maku ja ripottele pinnalle rakuunasilppu.
  • Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
  • Jos käytät marinoituja broilerisuikaleita, mausta kastike ensin vain inkiväärillä ja maistamisen jälkeen mausta tarvittaessa lisää.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Liha, sisäelimet, makkarat